Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libazsíros-lilahagymás pogácsa recept

Libazsíros-lilahagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 púpos ek libazsír
    • 1 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 40 g élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 dl tejföl
    • 3 tk só
    • libazsír (kenéshez)
    • 2-3 fej lilahagyma

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A hagymát felkockáztam és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.

    Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral és rátettem a hagyma 1/3-át.

    Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtom kb 2/3 részig, majd erre ráhajtom a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtom 2/3 részig és az alsót ráhatom. Kilisztezett tálba rakom, majd hűtőben kb 1 órát pihentetem letakarva.

    Újra kinyújtjtom, vékonyan megkenem ismét libazsírral, megszórom a maradék hagyma felével és újra hajtogatom, majd ismét 1 órát pihentetem hűtőben.

    A hajtogatást még egyszer elvégzem.

    A sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra. A tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.

    A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem és kb 15-20 perc alatt készre sütöttem.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá