Langalló recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kis pohár kefír (150 g)
- csipet cukor
- 2,5-3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Feltéthez:
- 10 dkg tömlős sajt
- 45 dkg tejföl
- 1 tk só
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajtos selyemsonka (másmilyen is lehet)
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepében. Beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót és összedolgozzuk, majd dagasztjuk.
(Kelesztő)tálba tesszük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a sajttal és a sóval krémesre keverjük, majd belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát, reszelt hagymákat is.
A megkelt tésztát a tepsibe terítjük, kezünkkel elegyengetjük. 180 fokon 10 percig elősütjük.
Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









