Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Langalló recept

Langalló
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:

    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 kis pohár kefír (150 g)
    • csipet cukor
    • 2,5-3 dl langyos víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só

    Feltéthez:

    • 10 dkg tömlős sajt
    • 45 dkg tejföl
    • 1 tk só
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg sajtos selyemsonka (másmilyen is lehet)
    • 15 dkg füstölt sajt reszelve

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

    A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepében. Beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót és összedolgozzuk, majd dagasztjuk.

    (Kelesztő)tálba tesszük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

    Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a sajttal és a sóval krémesre keverjük, majd belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát, reszelt hagymákat is.

    A megkelt tésztát a tepsibe terítjük, kezünkkel elegyengetjük. 180 fokon 10 percig elősütjük.

    Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és kb 30 percig sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá