Langalló recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 kis pohár kefír (150 g)
- csipet cukor
- 2,5-3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Feltéthez:
- 10 dkg tömlős sajt
- 45 dkg tejföl
- 1 tk só
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajtos selyemsonka (másmilyen is lehet)
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepében. Beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót és összedolgozzuk, majd dagasztjuk.
(Kelesztő)tálba tesszük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a sajttal és a sóval krémesre keverjük, majd belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát, reszelt hagymákat is.
A megkelt tésztát a tepsibe terítjük, kezünkkel elegyengetjük. 180 fokon 10 percig elősütjük.
Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és kb 30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »