Langalló

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Langalló

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kis pohár kefír (150 g)
  • csipet cukor
  • 2,5-3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só

Feltéthez:

  • 10 dkg tömlős sajt
  • 45 dkg tejföl
  • 1 tk só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajtos selyemsonka (másmilyen is lehet)
  • 15 dkg füstölt sajt reszelve

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepében. Beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót és összedolgozzuk, majd dagasztjuk.

(Kelesztő)tálba tesszük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a sajttal és a sóval krémesre keverjük, majd belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát, reszelt hagymákat is.

A megkelt tésztát a tepsibe terítjük, kezünkkel elegyengetjük. 180 fokon 10 percig elősütjük.

Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és kb 30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!