Különleges sajtos rúd recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 natúr tömlős sajtkrém
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk só
- szezámmag
Elkészítése:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, a sajtkrémet és a sót.
Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
Éles késsel, vagy derelyevágóval feldaraboljuk a kívánt méretűre.
Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben, 180-200 fokon aranybarnára sütjük.
A különleges sajtos rúd kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »