Különleges sajtos rúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 natúr tömlős sajtkrém
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk só
  • szezámmag

Elkészítése:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 tojást, a sajtkrémet és a sót.

Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Éles késsel, vagy derelyevágóval feldaraboljuk a kívánt méretűre.

Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben, 180-200 fokon aranybarnára sütjük.