Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricás fokhagymás buci recept

Kukoricás fokhagymás buci
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20 g étolaj
    • 20 g kristálycukor
    • 20 g só
    • 30 g élesztő (friss)
    • 180 g tejföl
    • 200 ml víz
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 100 g búza-rétesliszt (BFF 55)
    • 150 g kukoricaliszt
    • 450 g búzaliszt (BL55)

    A kenéshez:

    • 100 ml tej (2,8%-os)
    • 1 ek fekete szezámmag (elhagyható)

    Elkészítése:

    A fokhagymát belereszeljük a lisztekhez. A felfuttatott élesztőt a tejjel, és langyos sós vízzel, a dagasztógép táljába töltjük. A tejfölt és az olajat dagasztó-menet közben tesszük bele. Géppel jól bedagasztjuk, és 1 órán át letakarva meleg helyen kelesztjük.

    Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk. Két részre vágjuk, majd kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjű körökké. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágjuk.  Langyos helyen a kelesztjük kb. 1 órán át.

    Megkenjük a tetejét tejjel és 180 C-on szép pirosra sütjük kb. 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük tejjel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

    Frissen a legfinomabb. Akár gulyáshoz is. A megmaradt mennyiséget érdemes lefagyasztani.

    Tipp:

    Én fekete szezámmaggal is megszórtam a felét a buciknak, és még finomabb lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá