Kukoricás fokhagymás buci

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 g étolaj
  • 20 g kristálycukor
  • 20 g só
  • 30 g élesztő (friss)
  • 180 g tejföl
  • 200 ml víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g búza-rétesliszt (BFF 55)
  • 150 g kukoricaliszt
  • 450 g búzaliszt (BL55)

A kenéshez:

  • 100 ml tej (2,8%-os)
  • 1 ek fekete szezámmag (elhagyható)

Elkészítése:

A fokhagymát belereszeljük a lisztekhez. A felfuttatott élesztőt a tejjel, és langyos sós vízzel, a dagasztógép táljába töltjük. A tejfölt és az olajat dagasztó-menet közben tesszük bele. Géppel jól bedagasztjuk, és 1 órán át letakarva meleg helyen kelesztjük.

Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk. Két részre vágjuk, majd kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjű körökké. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágjuk.  Langyos helyen a kelesztjük kb. 1 órán át.

Megkenjük a tetejét tejjel és 180 C-on szép pirosra sütjük kb. 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük tejjel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Frissen a legfinomabb. Akár gulyáshoz is. A megmaradt mennyiséget érdemes lefagyasztani.

Tipp:

Én fekete szezámmaggal is megszórtam a felét a buciknak, és még finomabb lett.