Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos-túrós pogácsa recept

Kolbászos-túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg túró (v. juhtúró)
    • 20 dkg margarin
    • 2 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+1 a kenéshez)
    • 2 ek tejföl
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 15-20 dkg füstölt kolbász

    Elkészítése:

    Egy tálkába beleöntjük a langyos tejet, elkeverjük egy pici cukorral, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.

    Egy tálba tesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a margarint.
    Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsoljuk a túrót is, és jól összekeverjük.

    A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk, és szintén hozzákeverjük a lisztes túróhoz. A közepébe kis mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdjük összedolgozni.

    Végül jól összegyúrjuk a liszttel, hogy egy könnyen nyújtható tészta legyen. (Ne legyen se lágy, sem pedig kemény a tészta.) Meglisztezzük a tetejét, majd letakarjuk a tállal, amiben össze lett keverve, és egy órán át pihentetjük!

    Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és éles késsel berácsozzuk a tetejét.
    Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezzük a pogácsákat.

    Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakelesztjük. Végül felvert egész tojással megkenjük a tetejét.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A kolbászos-túrós pogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 315 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá