Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos stangli recept

Kolbászos stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 50 g friss élesztő
    • 1 tk só
    • 1 kis dobozos natúr joghurt
    • 5 dkg teavaj
    • 2 dl langyos tej
    • 25 dkg füstölt kolbász
    • 30 dkg sajt
    • 1 tk szezámmag
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk bele, ebbe morzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl tejjel, és 5-6 perc múlva hozzáadjuk a puha vajat és a joghurtot. Összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, adagoljunk hozzá még a tejből, de nem biztos, hogy kell mind a 2 dl!

    A tésztagombócot kb. 30-40 percet pihentetjük, ezalatt a kolbászt lebőrözzük, vékonyan felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük, és ketté osztjuk!

    Kinyújtjuk a tésztát 5-6 mm vastagságúra, és úgy vágjuk fel, hogy kb. 7 x 20 centis hosszúkás téglalapokat nyerjünk!

    Mindegyik közepét végigrakjuk kolbászkarikákkal, és a reszelt sajt egyik felét elosztjuk a kolbászokon úgy, hogy jusson mindegyikre egyformán belőle!

    Ezután a felvert tojással megkenjük a tésztacsíkok széleit, és két oldalról ráhajtjuk a kolbászra úgy, hogy a széleit össze tudjuk csípni/ragasztani. A két végét is összenyomjuk.
    Megfordítva (hogy az összecsípett oldala alulra kerüljön) sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük tojással, ezután a reszelt sajt másik felét szintén elosszuk a tetején, megszórjuk még egy kis szezámmaggal, és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Ebből a mennyiségből 12 db-ot sikerült készítenem!

    A kolbászos stangli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 292 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá