Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt sajtos tatu kiflik recept

Füstölt sajtos tatu kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Most, hogy elkezdődött az iskola, az ilyen kis puha, ízletes kiflicskékkel is megtölthetjük szeretett csemetéink uzsonnás dobozát, így biztosan tudjuk, hogy jó minőségű, friss tízórai kerül a kis pocakokba.
    Persze otthonra is jó választás, reggelire vagy akár egy tartalmas leves után, ebédre.

    Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 dl langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 tk cukor
    • 50 dkg átszitált liszt
    • 1 ek cukor
    • 1 tk só
    • 2 ek olaj
    • további 2 dl langyos tej

    Krém:

    • 2 füstölt ízű tömlős sajt
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 kisebb fej lila hagyma
    • 1 vastagabb szelet kígyóuborka
    • bors
    • zöld fűszer ízlés szerint
    • továbbá tehetünk bele szalonna vagy kolbászt kockázva, illetve virsli darabokat vagy bármilyen más felvágottat pl gépsonkát is
    • sózásnál vegyük figyelembe a töltelékek só tartalmát is

    Valamint:

    • 1-2 tojás sárgája a kenéshez
    • szezámmag a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk, sózzuk, beletesszük a cukrot, olajat és elkezdjük összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a 2 dl tejet (ha úgy érezzük nem elég lágy, könnyű a tészta 0,5-1 dl langyos tejet még hozzáadhatunk).

    A legalább 10 percig dagasztott tésztát a duplájára kelesztjük, meleg helyen, letakarva.

    Ezalatt elkészíthetjük a krémet. A tejfölben kikeverjük a sajtot. Belereszeljük a hagymát és az uborkát, fűszerezzük és ízlés szerint beletehetjük a szalonna, kolbász és/vagy szalámi kockákat.

    A megkelt tésztát több részre osztva kerekre nyújtjuk. Az egyik korongot megkenjük a krémmel, ráhelyezünk a tetejére egy másik tészta korongot. Cikkekre vágjuk, széleit kissé benyomkodva, és külső szélétől kezdve feltekerjük.
    76757

    Sütőpapírral tepsire helyezzük, tojás sárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és további fél órát kelesztjük.

    Előmelegített sütőben, 175 -180 C°-on, aranybarnára sütjük.

    Tipp:


    A töltelék ízlés szerint variálható, pizzás, juhtúrós, darált húsos, zöldséges stb.

    Édes töltelékkel is készíthető, pl kakaós, diós, fahéjas, túrós stb. Ez esetben, még egy 1/2 ek cukrot tehetünk a tésztába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek