Burgonyás kiflik recept

Elkészítése:
A langyos tejbe egy csipet cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben előkészítjük a többi alapanyagot: a lisztet összekeverjük a sóval. Amikor az élesztő felfutott, a liszthez hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és az olívaolajat.
Az alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd kézzel gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát kapunk. A tésztát három egyforma darabra osztjuk, kis cipókat formázunk belőlük, és letakarva 25 percig pihentetjük. Pihentetés után a cipókat palacsinta méretű körökre nyújtjuk, majd mindegyiket nyolc egyenlő cikkelyre vágjuk.
A cikkelyeket a szélesebb végétől kifli formájúra tekerjük fel, majd a kifliket további 10 percig pihentetjük. Ezután a felvert tojással megkenjük őket, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, pirospaprikával vagy reszelt sajttal.
Az előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt arany barnára sütjük.
Tipp:
Ez a krumplis kifli igazi konyhai sikerélmény! Először kicsit izgultam, hogy jól sikerül-e a tészta, de a burgonyától végül isteni puha és ízes lett. A kiflik formázása külön szórakoztató volt, és a szezámmag, kömény meg a pirospaprika igazán feldobta a tetejüket. Amikor kisült, az egész konyhát belengte a friss pékáru illata, és alig bírtuk kivárni, hogy picit hűljenek. Egy biztos, ezt a receptet rendszeresen elő fogom venni, mert mindenki imádta!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »