Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kifli recept

Kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 0,5 l tej
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tej
    • szezámmag/darálatlan mák

    Elkészítése:

    Kevés tejet langyosítunk, megszórjuk cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.

    A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, a felfutott élesztős tejet és apránként a maradék tejet. Fényes, puha tésztát dagasztunk, ami nem ragad a kezünkhöz.

    Letakarjuk és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és 4 egyforma cipóra osztjuk. Kb. 5 mm vastag kerek lapokat nyújtunk mindegyik cipóból, és 4-4 cikkre vágjuk őket. A szélesebb felénél kezdve feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és letakarva még 15-20 percet pihentetjük.

    Kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét és szezámmaggal, vagy darálatlan mákkal megszórjuk.

    200 fokos előmelegített sütőbe téve szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    A kifliket meg is tölthetjük. Én most szalámit és sajtot tekertem bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá