Hozzávalók:
Elkészítése:
Kevés tejet langyosítunk, megszórjuk cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, a felfutott élesztős tejet és apránként a maradék tejet. Fényes, puha tésztát dagasztunk, ami nem ragad a kezünkhöz.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és 4 egyforma cipóra osztjuk. Kb. 5 mm vastag kerek lapokat nyújtunk mindegyik cipóból, és 4-4 cikkre vágjuk őket. A szélesebb felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és letakarva még 15-20 percet pihentetjük.
Kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét és szezámmaggal, vagy darálatlan mákkal megszórjuk.
200 fokos előmelegített sütőbe téve szép pirosra sütjük.
A kifliket meg is tölthetjük. Én most szalámit és sajtot tekertem bele.