Tormás, sonkás koszorú recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 25 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
Töltelék:
- 10 dkg füstölt sonka (kockázva)
- 2 púpozott evőkanál tejszínes tormakrém
- 10 dkg reszelt sajt
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal felső harmadát 10 cm mélyen, 1,5 centinként bevagdossuk. Az alatta maradó tésztarészt megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.
A töltött részt magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire átemelve koszorú formára hajtjuk. A végeket összecsípjük, majd letakarva újabb 30 percig pihentetjük.
A megkelt koszorút felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.
Ha ez a stílus megfelelő, így folytatom a következő recepteknél is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









