Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tormás, sonkás koszorú recept

Tormás, sonkás koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só

    Töltelék:

    • 10 dkg füstölt sonka (kockázva)
    • 2 púpozott evőkanál tejszínes tormakrém
    • 10 dkg reszelt sajt

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal felső harmadát 10 cm mélyen, 1,5 centinként bevagdossuk. Az alatta maradó tésztarészt megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.

    A töltött részt magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire átemelve koszorú formára hajtjuk. A végeket összecsípjük, majd letakarva újabb 30 percig pihentetjük.

    A megkelt koszorút felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.

    Ha ez a stílus megfelelő, így folytatom a következő recepteknél is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek