Tormás, sonkás koszorú recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 25 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
Töltelék:
- 10 dkg füstölt sonka (kockázva)
- 2 púpozott evőkanál tejszínes tormakrém
- 10 dkg reszelt sajt
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal felső harmadát 10 cm mélyen, 1,5 centinként bevagdossuk. Az alatta maradó tésztarészt megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.
A töltött részt magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire átemelve koszorú formára hajtjuk. A végeket összecsípjük, majd letakarva újabb 30 percig pihentetjük.
A megkelt koszorút felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.
Ha ez a stílus megfelelő, így folytatom a következő recepteknél is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »