Tormás, sonkás koszorú recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 25 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
Töltelék:
- 10 dkg füstölt sonka (kockázva)
- 2 púpozott evőkanál tejszínes tormakrém
- 10 dkg reszelt sajt
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal felső harmadát 10 cm mélyen, 1,5 centinként bevagdossuk. Az alatta maradó tésztarészt megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.
A töltött részt magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire átemelve koszorú formára hajtjuk. A végeket összecsípjük, majd letakarva újabb 30 percig pihentetjük.
A megkelt koszorút felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.
Ha ez a stílus megfelelő, így folytatom a következő recepteknél is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »