Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal felső harmadát 10 cm mélyen, 1,5 centinként bevagdossuk. Az alatta maradó tésztarészt megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.
A töltött részt magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire átemelve koszorú formára hajtjuk. A végeket összecsípjük, majd letakarva újabb 30 percig pihentetjük.
A megkelt koszorút felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.
Ha ez a stílus megfelelő, így folytatom a következő recepteknél is!