Tormás, sonkás koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tormás, sonkás koszorú

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só

Töltelék:

  • 10 dkg füstölt sonka (kockázva)
  • 2 púpozott evőkanál tejszínes tormakrém
  • 10 dkg reszelt sajt

Kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldal felső harmadát 10 cm mélyen, 1,5 centinként bevagdossuk. Az alatta maradó tésztarészt megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen eloszlatjuk rajta a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.

A töltött részt magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire átemelve koszorú formára hajtjuk. A végeket összecsípjük, majd letakarva újabb 30 percig pihentetjük.

A megkelt koszorút felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.

Ha ez a stílus megfelelő, így folytatom a következő recepteknél is!