Töki pompos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1 lapos teáskanál só
- 1 dl tej
- 1 dl víz keverékében
- 2,5 dkg élesztő
- 1 jó evőkanál étolaj
Teltét:
- 330 g tejföl
- ízlés szerint fokhagyma (2-3 nagy gerezd)
- szalonna kockák
- lilahagyma karikázva
- só, bors ízlés szerint
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tejetej és a vizet meglangyosítjuk, majd adunk hozzá egy csipet cukrot, elkeverjük benne az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy edénybe kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk kb 10 percig.
25-30 percig letakarva kelesztjük a tésztát.
Kb 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk (ha vékonyabban szeretjük a tésztát, akkor mehet a gáztepsibe is). A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd tepsi méretére nyújtjuk és beleigazítjuk.
A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tejfölös masszát rákenjük a tésztára.
Rászórjuk a kockázott szalonnát és a szeletelt hagymát, majd alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »