Töki pompos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1 lapos teáskanál só
- 1 dl tej
- 1 dl víz keverékében
- 2,5 dkg élesztő
- 1 jó evőkanál étolaj
Teltét:
- 330 g tejföl
- ízlés szerint fokhagyma (2-3 nagy gerezd)
- szalonna kockák
- lilahagyma karikázva
- só, bors ízlés szerint
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tejetej és a vizet meglangyosítjuk, majd adunk hozzá egy csipet cukrot, elkeverjük benne az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy edénybe kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk kb 10 percig.
25-30 percig letakarva kelesztjük a tésztát.
Kb 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk (ha vékonyabban szeretjük a tésztát, akkor mehet a gáztepsibe is). A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd tepsi méretére nyújtjuk és beleigazítjuk.
A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tejfölös masszát rákenjük a tésztára.
Rászórjuk a kockázott szalonnát és a szeletelt hagymát, majd alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »