Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros túrós lepény recept

Kapros túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 1 evőkanál cukor
    • 5 dkg vaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • másfél dl tej
    • csipetnyi só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 75 dkg túró
    • 4-5 evőkanál cukor
    • pici só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje habbá verve)
    • 2 evőkanál gríz
    • 4 evőkanál olvasztott, de nem meleg vaj
    • 1 kis goboz tejföl
    • 1 teáskanál sütőpor
    • egy jó nagy csokor összeaprított zsenge kapor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ha megkelt hozzáöntjük az átszitált liszthez. Beleütünk egy tojást, beletesszük a vajat, pici sót és könnyű tésztát gyúrunk. Ehhez nem kell dagasztógép, ezt a keveset kézzel is össze lehet állítani.

    Kis pihentetés után kinyújtjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük úgy, hogy egy kis peremet hagyunk neki. Erre kanalazzuk a fenti összetételű túrótölteléket. Szépen elsimítjuk és ennek tetejére egy doboz cukros tejfölt locsolunk foltokban.

    190 fokos előmelegített sütőbe téve kb 30 percig, illetve addig sütni, amíg szépen foltokban barnulni kezd a lepény teteje. Ha kihűlt szépen szeletelhető. Lehet porcukrozni, de anélkül is finom!

    Tipp:

    Ez egy nagyon jó, krémes állagú túrótöltelék, mivel én nem a böngészett receptek között talált tölteléket készítettem el, hanem egy magamtól kitapasztalt összetevőkből állót kevertem ki.
    Jónak bizonyult.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá