Kapros túrós lepény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- másfél dl tej
- csipetnyi só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 4-5 evőkanál cukor
- pici só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje habbá verve)
- 2 evőkanál gríz
- 4 evőkanál olvasztott, de nem meleg vaj
- 1 kis goboz tejföl
- 1 teáskanál sütőpor
- egy jó nagy csokor összeaprított zsenge kapor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ha megkelt hozzáöntjük az átszitált liszthez. Beleütünk egy tojást, beletesszük a vajat, pici sót és könnyű tésztát gyúrunk. Ehhez nem kell dagasztógép, ezt a keveset kézzel is össze lehet állítani.
Kis pihentetés után kinyújtjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük úgy, hogy egy kis peremet hagyunk neki. Erre kanalazzuk a fenti összetételű túrótölteléket. Szépen elsimítjuk és ennek tetejére egy doboz cukros tejfölt locsolunk foltokban.
190 fokos előmelegített sütőbe téve kb 30 percig, illetve addig sütni, amíg szépen foltokban barnulni kezd a lepény teteje. Ha kihűlt szépen szeletelhető. Lehet porcukrozni, de anélkül is finom!
Tipp:
Ez egy nagyon jó, krémes állagú túrótöltelék, mivel én nem a böngészett receptek között talált tölteléket készítettem el, hanem egy magamtól kitapasztalt összetevőkből állót kevertem ki.
Jónak bizonyult.