Kapros túrós lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • másfél dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 75 dkg túró
  • 4-5 evőkanál cukor
  • pici só
  • 3 tojás (fehérje habbá verve)
  • 2 evőkanál gríz
  • 4 evőkanál olvasztott, de nem meleg vaj
  • 1 kis goboz tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy jó nagy csokor összeaprított zsenge kapor

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ha megkelt hozzáöntjük az átszitált liszthez. Beleütünk egy tojást, beletesszük a vajat, pici sót és könnyű tésztát gyúrunk. Ehhez nem kell dagasztógép, ezt a keveset kézzel is össze lehet állítani.

Kis pihentetés után kinyújtjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük úgy, hogy egy kis peremet hagyunk neki. Erre kanalazzuk a fenti összetételű túrótölteléket. Szépen elsimítjuk és ennek tetejére egy doboz cukros tejfölt locsolunk foltokban.

190 fokos előmelegített sütőbe téve kb 30 percig, illetve addig sütni, amíg szépen foltokban barnulni kezd a lepény teteje. Ha kihűlt szépen szeletelhető. Lehet porcukrozni, de anélkül is finom!

Tipp:

Ez egy nagyon jó, krémes állagú túrótöltelék, mivel én nem a böngészett receptek között talált tölteléket készítettem el, hanem egy magamtól kitapasztalt összetevőkből állót kevertem ki.
Jónak bizonyult.