Fokhagymás-tejfölös bagett recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Bagett:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 ek cukor
- 1/2 ek só
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt
Kenéshez:
- tojás vagy tej
Elkészítése:
Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt.
Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb 45-60 percig.
Hat részre osztjuk, zselmeformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát) és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással.
A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet.
180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Bármi mással is megkenhetjük.
A fokhagymás-tejfölös bagett kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 253 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.