Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-tejfölös bagett recept

Fokhagymás-tejfölös bagett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Bagett:

    • 60 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 1 ek cukor
    • 1/2 ek só

    Tetejére:

    • 2 dl tejföl
    • csipet só
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg sajt

    Kenéshez:

    • tojás vagy tej

    Elkészítése:

    Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt.

    Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb 45-60 percig.

    Hat részre osztjuk, zselmeformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát) és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással.

    A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet.

    180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    Bármi mással is megkenhetjük.

    A fokhagymás-tejfölös bagett kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 253 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá