Fokhagymás-tejfölös bagett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fokhagymás-tejfölös bagett

Hozzávalók:
Bagett:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 ek cukor
  • 1/2 ek só

Tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt

Kenéshez:

  • tojás vagy tej

Elkészítése:

Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt.

Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük kb 45-60 percig.

Hat részre osztjuk, zselmeformára alakítjuk, majd pihentetjük 10-15 percet. A tésztákat vékonyra kinyújtjuk, majd feltekerjük (ezzel is lazítjuk a tésztát) és hosszában vágunk rá egy mélyedést. Megkenjük a tejjel vagy a felvert tojással.

A mélyedésbe belekenjük a fokhagymás tejfölt és meghintjük sajttal. Ismét pihentetjük 15-20 percet.

180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Bármi mással is megkenhetjük.