Kefires, sajtos sörkifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel.
Tésztává dagasztom és lefedve duplájára kelesztem.
A puha margarint a sóval habosra keverem.
A tésztát 3 részre osztom és egyenként kb 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta, megkenem krémmel és ráteszem a 3. lapot.
Nyújtófával ellapítom és 16 cikkre vágom.
Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.
Sütőpapíros tepsibe fektetem, tojássárgájával megkenem a tetejét és ízlés szerint megszórom reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal.
Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 kis kifli.
200 fokra melegített sütőben 20 percig sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »