Kefires, sajtos sörkifli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel.
Tésztává dagasztom és lefedve duplájára kelesztem.
A puha margarint a sóval habosra keverem.
A tésztát 3 részre osztom és egyenként kb 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta, megkenem krémmel és ráteszem a 3. lapot.
Nyújtófával ellapítom és 16 cikkre vágom.
Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.
Sütőpapíros tepsibe fektetem, tojássárgájával megkenem a tetejét és ízlés szerint megszórom reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal.
Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 kis kifli.
200 fokra melegített sütőben 20 percig sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









