Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires, sajtos sörkifli recept

Kefires, sajtos sörkifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl kefir
    • 1 dl étolaj
    • 1 kk cukor
    • 1,5 tk só
    • 1-1,5 dl langyos tej
    • 3,5 dkg friss élesztő

    Krém:

    • 20 dkg margarin
    • 1 kk só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg reszelt sajt
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel.

    Tésztává dagasztom és lefedve duplájára kelesztem.

    A puha margarint a sóval habosra keverem.

    A tésztát 3 részre osztom és egyenként kb 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta, megkenem krémmel és ráteszem a 3. lapot.

    Nyújtófával ellapítom és 16 cikkre vágom.

    Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.

    Sütőpapíros tepsibe fektetem, tojássárgájával megkenem a tetejét és ízlés szerint megszórom reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal.

    Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 kis kifli.

    200 fokra melegített sütőben 20 percig sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá