Kefires, sajtos sörkifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl étolaj
  • 1 kk cukor
  • 1,5 tk só
  • 1-1,5 dl langyos tej
  • 3,5 dkg friss élesztő

Krém:

  • 20 dkg margarin
  • 1 kk só

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel.

Tésztává dagasztom és lefedve duplájára kelesztem.

A puha margarint a sóval habosra keverem.

A tésztát 3 részre osztom és egyenként kb 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta, megkenem krémmel és ráteszem a 3. lapot.

Nyújtófával ellapítom és 16 cikkre vágom.

Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni.

Sütőpapíros tepsibe fektetem, tojássárgájával megkenem a tetejét és ízlés szerint megszórom reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal.

Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 kis kifli.

200 fokra melegített sütőben 20 percig sütöttem.