Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes) recept

Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg rizsliszt (nem gluténmentes változatban finomliszt)
    • 5 dkg kukoricaliszt
    • 1 mk sütőpor
    • 1 tk só
    • 5 dkg libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes-, de helyettesíthető 8 dkg vajjal)
    • 2 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
    • 6-8 ág kakukkfű leszedett levelei
    • frissen őrölt bors, ízlés szerint

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 1 ek pirított szezámmag

    Elkészítése:

    A liszteket keverjük össze a sütőporral és sóval. Ezután üssük hozzá a tojást, majd tegyük bele a zsiradékot és a tejfölt is.

    Reszeljük bele a fokhagymát, és rakjuk hozzá a kakukkfüvet és a borsot. Gyúrjunk jól formázható tésztát, és pihentessük hideg helyen kb. 10-15 percet.

    Lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle perceket (vagy tetszőleges formákat). Rakjuk sütőpapíros tepsire, kenjük le az enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.

    Előmelegített 180 fokos sütőben 13 percet süssük.

    A kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 354 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá