Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizsliszt (nem gluténmentes változatban finomliszt)
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk só
  • 5 dkg libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes-, de helyettesíthető 8 dkg vajjal)
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 6-8 ág kakukkfű leszedett levelei
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • kb. 1 ek pirított szezámmag

Elkészítése:

A liszteket keverjük össze a sütőporral és sóval. Ezután üssük hozzá a tojást, majd tegyük bele a zsiradékot és a tejfölt is.

Reszeljük bele a fokhagymát, és rakjuk hozzá a kakukkfüvet és a borsot. Gyúrjunk jól formázható tésztát, és pihentessük hideg helyen kb. 10-15 percet.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle perceket (vagy tetszőleges formákat). Rakjuk sütőpapíros tepsire, kenjük le az enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.

Előmelegített 180 fokos sütőben 13 percet süssük.