Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós óriás csigák recept

Juhtúrós óriás csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    8 nagy csigához:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk cukor
    • só ízlés szerint
    • 2 dl langyos tej
    • 2 dkg friss élesztő
    • 10 dkg juhtúró

    Tetejére:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Kelt tésztából készült a szombati reggelink.  Illatos, omlós, letekerős, pikánsan érett, juhtúrós-vajas “csiguszokkal”.
    Gyümölcs teát kortyoltunk hozzá, hmmm, kiadósra sikeredett :D

    Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat és a juhtúrót is beleadagoljuk, majd gyúródeszkán alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit sütőpapírral béleljük.

    A szépen meghízott tésztánkat kézzel kilapogatjuk egy nagyobb téglalap alakra, olvasztott vajjal kenjük és rövidebb oldalától felgöngyöljük. 3 ujjnyi vastag csigákat vágunk (nálam 8 db jól megtermett csiga sikeredett ebből az adagból), amit a sütőpapírozott tepsibe fektetünk egymás mellé.

    Felvert tojással megkenjük és a forró sütőbe tolva, 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kedvünk szerint szórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is.

    Az általam készített natúr változatban hagytam érvényesülni a juhtúró markáns ízét.
    Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá