Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti kosár sonkával töltve recept

Húsvéti kosár sonkával töltve
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 szelet kenyér
    • 1 vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • bors
    • ételízesítő
    • olaj
    • pirospaprika
    • 20 dkg füstölt sonka apróra vágva
    • 1 leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kis üveges gomba
    • főtt rizs ízlés szerint

    Elkészítése:

    A darált húshoz hozzáadjuk az 1 tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát és a fasírthoz adjuk. Alaposan összekeverjük.

    Kiolajozott nagy tepsiben kosár formát csinálunk úgy, hogy a közepe üres maradjon. A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk. Először alulról felfelé rakjuk rá a csíkokat, majd hosszabb csíkokat vágunk, és “befonjuk” a kosár oldalát vele. 4 hoszabb csíkot összesodrunk, ez lessz a kosár fogója. Az egészet lekenjük tojássárgájával.

    Sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, nagy tányérra tesszük. A sonkát olajon süssük kb. 10 percig. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, rá a sonkát, majd olajon párolt fűszerezett gombát teszünk bele.

    A kosár fülét egyszerűen csak szúrjuk bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá