Húsvéti kosár sonkával töltve

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj
  • pirospaprika
  • 20 dkg füstölt sonka apróra vágva
  • 1 leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 kis üveges gomba
  • főtt rizs ízlés szerint

Elkészítése:

A darált húshoz hozzáadjuk az 1 tojást, a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a tejbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát és a fasírthoz adjuk. Alaposan összekeverjük.

Kiolajozott nagy tepsiben kosár formát csinálunk úgy, hogy a közepe üres maradjon. A leveles tésztát kinyújtjuk, apró csíkokra vágjuk. Először alulról felfelé rakjuk rá a csíkokat, majd hosszabb csíkokat vágunk, és “befonjuk” a kosár oldalát vele. 4 hoszabb csíkot összesodrunk, ez lessz a kosár fogója. Az egészet lekenjük tojássárgájával.

Sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, nagy tányérra tesszük. A sonkát olajon süssük kb. 10 percig. Először megtöltjük a kosarat főtt rizzsel, rá a sonkát, majd olajon párolt fűszerezett gombát teszünk bele.

A kosár fülét egyszerűen csak szúrjuk bele.