Húsvéti kígyórétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg búza finomliszt
- 2 tk só
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Töltelék:
- asztali reszelt torma (lehet csak sima ecetes, nálunk most tejszínes)
- megfőzött, kihűtött és felszeletelt sonka
- a sonka vizében megfőzött, felszeletelt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a sonka vizében megfőzött, felkarikázott kolbász
- 1 csokor aprított medvehagyma (de akár el is hagyható)
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Kb 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat/margarint, majd elkezdjük összegyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, hogy könnyen formázható, ne ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát kb 15 percig dagasztjuk (természetesen géppel is összeállítható a tészta), majd letakarva 30-35 percig kelesztjük.
Ha megkelt, akkor kiborítjuk, kézzel kissé kinyomkodjuk, majd elfelezzük.
Az egyik tésztát enyhén lisztezett felületen kb 40*26 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd képzeletben 3 részre osztjuk.
A két szélét ferdén bevagdaljuk kb 1 cm-enként. A közepét megkenjük tormával, majd kitesszük sonkával, erre kerül a tojás és kolbászkarika, majd a felaprított medvehagyma.
A tészta tetejét (végét) ráhajtjuk, majd a tésztacsíkokat középra hajtjuk úgy, hogy egyet jobbról egyet pedig balról hajtunk rá. Mielőtt végeznénk alulról is ráhajtjuk a tészta közepét a töltelékre, majd a tésztacsíkokkal beledjük.
A másik tésztával ugyanígy járunk el.
A kész réteseket egy sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük egymástól távolabb, majd kb 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztákat felvert tojással lekenjük, majd forró sütőba tolva kb 35-40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Teljesen kihűtve szépen szeletelhető.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »