Húsvéti kígyórétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg búza finomliszt
- 2 tk só
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Töltelék:
- asztali reszelt torma (lehet csak sima ecetes, nálunk most tejszínes)
- megfőzött, kihűtött és felszeletelt sonka
- a sonka vizében megfőzött, felszeletelt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- a sonka vizében megfőzött, felkarikázott kolbász
- 1 csokor aprított medvehagyma (de akár el is hagyható)
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Kb 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat/margarint, majd elkezdjük összegyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, hogy könnyen formázható, ne ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát kb 15 percig dagasztjuk (természetesen géppel is összeállítható a tészta), majd letakarva 30-35 percig kelesztjük.
Ha megkelt, akkor kiborítjuk, kézzel kissé kinyomkodjuk, majd elfelezzük.
Az egyik tésztát enyhén lisztezett felületen kb 40*26 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd képzeletben 3 részre osztjuk.
A két szélét ferdén bevagdaljuk kb 1 cm-enként. A közepét megkenjük tormával, majd kitesszük sonkával, erre kerül a tojás és kolbászkarika, majd a felaprított medvehagyma.
A tészta tetejét (végét) ráhajtjuk, majd a tésztacsíkokat középra hajtjuk úgy, hogy egyet jobbról egyet pedig balról hajtunk rá. Mielőtt végeznénk alulról is ráhajtjuk a tészta közepét a töltelékre, majd a tésztacsíkokkal beledjük.
A másik tésztával ugyanígy járunk el.
A kész réteseket egy sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük egymástól távolabb, majd kb 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztákat felvert tojással lekenjük, majd forró sütőba tolva kb 35-40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Teljesen kihűtve szépen szeletelhető.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »