Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti falatkák recept

Húsvéti falatkák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 20 g élesztő
    • 1 mokkáskanál só
    • 100 ml tejföl

    Töltelék:

    • 100 g natúr krémsajt
    • 10 dkg füstölt, főtt sonka
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál snidling
    • őrölt bors
    • reszelt torma

    Továbbá:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a puha vajat, a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Fontos, hogy ne ragadjon a tészta. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.

    Kissé lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kiszúrjuk egy 7 cm átmérőjű szaggatóval, majd minden másodikat egy 4 cm átmérőjűvel. Ezeket a köröket rátesszük a teliekre, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megformázott tésztákat.

    A maradék tésztát összegyúrjuk és újranyújtjuk, majd szaggatjuk.

    Letakarva kb 30 percig kelesztjük.

    A megkelt tészta felületét lekenjük felvert tojással, majd 190 fokra melegített sütőben alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Töltelék:

    Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a tölteléket. A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

    Apróra vágjuk a sonkát, tojásokat és a snidlinget, majd ezekhez hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tormát keverünk bele. Alaposan összedolgozzuk az egészet.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztákba belekanalazzuk a tölteléket, majd kevés reszelt sajtot teszünk a tetejére.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá