Húsvéti falatkák recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tészta:
A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a puha vajat, a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Fontos, hogy ne ragadjon a tészta. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.
Kissé lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kiszúrjuk egy 7 cm átmérőjű szaggatóval, majd minden másodikat egy 4 cm átmérőjűvel. Ezeket a köröket rátesszük a teliekre, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megformázott tésztákat.
A maradék tésztát összegyúrjuk és újranyújtjuk, majd szaggatjuk.
Letakarva kb 30 percig kelesztjük.
A megkelt tészta felületét lekenjük felvert tojással, majd 190 fokra melegített sütőben alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Töltelék:
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a tölteléket. A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
Apróra vágjuk a sonkát, tojásokat és a snidlinget, majd ezekhez hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tormát keverünk bele. Alaposan összedolgozzuk az egészet.
Összeállítás:
A kihűlt tésztákba belekanalazzuk a tölteléket, majd kevés reszelt sajtot teszünk a tetejére.