Húsvéti falatkák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Húsvéti falatkák

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 g élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • 100 ml tejföl

Töltelék:

  • 100 g natúr krémsajt
  • 10 dkg füstölt, főtt sonka
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál snidling
  • őrölt bors
  • reszelt torma

Továbbá:

  • felvert tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Tészta:

A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a puha vajat, a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Fontos, hogy ne ragadjon a tészta. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá.

Kissé lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kiszúrjuk egy 7 cm átmérőjű szaggatóval, majd minden másodikat egy 4 cm átmérőjűvel. Ezeket a köröket rátesszük a teliekre, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a megformázott tésztákat.

A maradék tésztát összegyúrjuk és újranyújtjuk, majd szaggatjuk.

Letakarva kb 30 percig kelesztjük.

A megkelt tészta felületét lekenjük felvert tojással, majd 190 fokra melegített sütőben alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltelék:

Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a tölteléket. A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

Apróra vágjuk a sonkát, tojásokat és a snidlinget, majd ezekhez hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tormát keverünk bele. Alaposan összedolgozzuk az egészet.

Összeállítás:

A kihűlt tésztákba belekanalazzuk a tölteléket, majd kevés reszelt sajtot teszünk a tetejére.