Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grissini recept

Grissini
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • fél tk só
    • 1,5 ek olívaolaj
    • 2 ek reszelt parmezán
    • 1 dl langyos víz
    • 1 dkg élesztő
    • fűszerek (pl. rozmaring, fokhagyma, bazsalikom, stb.)

    Elkészítése:

    A langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk (ízlés szerint bármilyen fűszert tehetünk a tésztájába). 30-40 percig meleg helyen kelesztjük.

    Téglalappá nyújtjuk, csíkokra vágjuk, és kb. 15-20 cm-es, ujjnyi vastag rudakká sodorjuk. A felületét egy kis vízzel bekenjük és megszórjuk szezámmaggal, parmezánnal, rozmaringgal vagy amivel szeretnénk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá