Grissini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • fél tk só
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dkg élesztő
  • fűszerek (pl. rozmaring, fokhagyma, bazsalikom, stb.)

Elkészítése:

A langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk (ízlés szerint bármilyen fűszert tehetünk a tésztájába). 30-40 percig meleg helyen kelesztjük.

Téglalappá nyújtjuk, csíkokra vágjuk, és kb. 15-20 cm-es, ujjnyi vastag rudakká sodorjuk. A felületét egy kis vízzel bekenjük és megszórjuk szezámmaggal, parmezánnal, rozmaringgal vagy amivel szeretnénk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.