Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög kifli recept

Görög kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl tej
    • 1 ek kristálycukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • fél kg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj, vagy margarin
    • 2 kk só

    A töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • görög fűszerkeverék
    • krémsajt vagy görög joghurt
    • feta sajt

    Elkészítése:

    A meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd szórjuk meg a cukorral. Negyed órán keresztül hagyjuk kelni, ezalatt szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a sót, a tojást és a vajat. Ha a vajat esetleg elfelejtjük kivenni a hűtőből, reszeljük le nagy lyukú sajtreszelőn. Ehhez öntsük az élesztőt.

    Jól dolgozzuk össze, majd 1 órán keresztül lefedve kelesszük. Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a tölteléket.

    A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és a préselt fokhagymát, majd az egészet fűszerezzük. Amikor a hús megpuhult, lazítjuk krémsajttal, és egy kevés joghurttal. Ezt majonézzel is elérhetjük. Lényeg hogy kicsit krémesebb állagot kapjunk.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékony kör formára nyújtjuk. Derelyevágóval 16 részre osztjuk. Minden cikk vastagabb részére 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, és egy-egy darab feta sajtot, majd feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 10 percig pihentetjük. Megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá