Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd szórjuk meg a cukorral. Negyed órán keresztül hagyjuk kelni, ezalatt szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a sót, a tojást és a vajat. Ha a vajat esetleg elfelejtjük kivenni a hűtőből, reszeljük le nagy lyukú sajtreszelőn. Ehhez öntsük az élesztőt.
Jól dolgozzuk össze, majd 1 órán keresztül lefedve kelesszük. Amíg a tészta pihen, elkészíthetjük a tölteléket.
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és a préselt fokhagymát, majd az egészet fűszerezzük. Amikor a hús megpuhult, lazítjuk krémsajttal, és egy kevés joghurttal. Ezt majonézzel is elérhetjük. Lényeg hogy kicsit krémesebb állagot kapjunk.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékony kör formára nyújtjuk. Derelyevágóval 16 részre osztjuk. Minden cikk vastagabb részére 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, és egy-egy darab feta sajtot, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 10 percig pihentetjük. Megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.