Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás pogácsa recept

Fokhagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    A tészta:

    • 1 kg liszt
    • 1 élesztő
    • 750 ml tej
    • 2 ek cukor
    • 1 ek só
    • 1 dl olíva olaj

    A fokhagymás töltelékhez:

    • 250 g vaj
    • 1 ek só
    • 2 fej fokhagyma

    A tészta kenéséhez:

    • 1 tojás

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük.

    A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával.

    Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk).

    Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.

    180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek