Fokhagymás pogácsa recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tészta:
- 1 kg liszt
- 1 élesztő
- 750 ml tej
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 1 dl olíva olaj
A fokhagymás töltelékhez:
- 250 g vaj
- 1 ek só
- 2 fej fokhagyma
A tészta kenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával.
Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk).
Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.
180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.