Egyszerű tejfölös pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 30 dkg kenyérliszt
- 45 dkg tejföl
- 20 dkg puha margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- kb 3 tk só (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
Tetejére: (elhagyható)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az élesztőt elég csak belemorzsolni), majd letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
Ha megkelt, akkor egy nagy deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk és összehajtogatjuk, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 1 órán át. A hajtogatást megismételjük még egyszer, majd miután letelt az 1 óra pihentetés, akkor deszkán kb 2 cm vastarga nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, majd lekenjük tojással vagy tojásfehérjével és a tetejére szórhatunk reszelt sajtot vagy magvakat.
A leeső részeket összegyúrjuk, majd újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk vagy rudakra vágjuk.
200 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









