Egyszerű sörkifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- kb 1 csapott ek só vagy ízlés szerint
- 1 dl étolaj
- kevés cukor
Kenéshez:
- kb 5 dkg puha zsír vagy vaj
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, szezámmag..stb, ki mit szeretne
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt egy tálba mérjük és addig dagasztuk, amíg elválik az edény falától.
Letakarva fél óráig kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kör alakúra, majd megkenjük olvasztott zsiradékkal és felvágjuk 12 cukkre, majd a cikkekeket a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kifliket, majd tojással megkenjük és ízlés szerint szezámmaggal vagy ki mivel szeretné, megszórjuk.
180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »