Egyszerű sörkifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- kb 1 csapott ek só vagy ízlés szerint
- 1 dl étolaj
- kevés cukor
Kenéshez:
- kb 5 dkg puha zsír vagy vaj
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, szezámmag..stb, ki mit szeretne
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt egy tálba mérjük és addig dagasztuk, amíg elválik az edény falától.
Letakarva fél óráig kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kör alakúra, majd megkenjük olvasztott zsiradékkal és felvágjuk 12 cukkre, majd a cikkekeket a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kifliket, majd tojással megkenjük és ízlés szerint szezámmaggal vagy ki mivel szeretné, megszórjuk.
180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










