Dupla sajtos stangli recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 g szárított élesztő
- 15 ml étolaj
- 15 dkg tejföl
- 150 ml víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A kenéshez:
- 15 dkg puha margarin
- ízlés szerint reszelt sajt
A tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd alaposan dagasszuk ki. A kidagasztott tésztát tegyük meleg helyre, takarjuk le és hagyjuk kelni legalább 1 órát (duplájára keljen).
Miután megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagságú téglalappá. Kenjük meg a puha margarinnal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Vagdossuk be a tésztát 9 négyzetre (a vágások ne érjenek össze). Először a tészta sarkait hajtsuk középre, majd a középső négyzeteket is hajtsuk középre. Az elkészült tésztát pihentessük letakarva, 15 percig.
15 perc elteltével nyújtsuk ki ismét a tésztánkat és ismét vagdossuk be (ilyenkor már nem kenem meg vajjal és nem szóróm meg sajttal sem).
Végezzük el a hajtogatást a korábbi módszer szerint, majd ismét letakarva pihentessük a tésztánkat 15 percet.
Pihentetés után nyújtsuk ujjnyi vastagságúra a tésztánkat, majd vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
150 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.