Dupla sajtos stangli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 g szárított élesztő
- 15 ml étolaj
- 15 dkg tejföl
- 150 ml víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A kenéshez:
- 15 dkg puha margarin
- ízlés szerint reszelt sajt
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd alaposan dagasszuk ki. A kidagasztott tésztát tegyük meleg helyre, takarjuk le és hagyjuk kelni legalább 1 órát (duplájára keljen).
Miután megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagságú téglalappá. Kenjük meg a puha margarinnal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Vagdossuk be a tésztát 9 négyzetre (a vágások ne érjenek össze). Először a tészta sarkait hajtsuk középre, majd a középső négyzeteket is hajtsuk középre. Az elkészült tésztát pihentessük letakarva, 15 percig.
15 perc elteltével nyújtsuk ki ismét a tésztánkat és ismét vagdossuk be (ilyenkor már nem kenem meg vajjal és nem szóróm meg sajttal sem).
Végezzük el a hajtogatást a korábbi módszer szerint, majd ismét letakarva pihentessük a tésztánkat 15 percet.
Pihentetés után nyújtsuk ujjnyi vastagságúra a tésztánkat, majd vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
150 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »