Dupla sajtos stangli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 g szárított élesztő
- 15 ml étolaj
- 15 dkg tejföl
- 150 ml víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A kenéshez:
- 15 dkg puha margarin
- ízlés szerint reszelt sajt
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd alaposan dagasszuk ki. A kidagasztott tésztát tegyük meleg helyre, takarjuk le és hagyjuk kelni legalább 1 órát (duplájára keljen).
Miután megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagságú téglalappá. Kenjük meg a puha margarinnal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Vagdossuk be a tésztát 9 négyzetre (a vágások ne érjenek össze). Először a tészta sarkait hajtsuk középre, majd a középső négyzeteket is hajtsuk középre. Az elkészült tésztát pihentessük letakarva, 15 percig.
15 perc elteltével nyújtsuk ki ismét a tésztánkat és ismét vagdossuk be (ilyenkor már nem kenem meg vajjal és nem szóróm meg sajttal sem).
Végezzük el a hajtogatást a korábbi módszer szerint, majd ismét letakarva pihentessük a tésztánkat 15 percet.
Pihentetés után nyújtsuk ujjnyi vastagságúra a tésztánkat, majd vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
150 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »