Dupla sajtos stangli recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 g szárított élesztő
- 15 ml étolaj
- 15 dkg tejföl
- 150 ml víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
A kenéshez:
- 15 dkg puha margarin
- ízlés szerint reszelt sajt
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd alaposan dagasszuk ki. A kidagasztott tésztát tegyük meleg helyre, takarjuk le és hagyjuk kelni legalább 1 órát (duplájára keljen).
Miután megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagságú téglalappá. Kenjük meg a puha margarinnal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Vagdossuk be a tésztát 9 négyzetre (a vágások ne érjenek össze). Először a tészta sarkait hajtsuk középre, majd a középső négyzeteket is hajtsuk középre. Az elkészült tésztát pihentessük letakarva, 15 percig.
15 perc elteltével nyújtsuk ki ismét a tésztánkat és ismét vagdossuk be (ilyenkor már nem kenem meg vajjal és nem szóróm meg sajttal sem).
Végezzük el a hajtogatást a korábbi módszer szerint, majd ismét letakarva pihentessük a tésztánkat 15 percet.
Pihentetés után nyújtsuk ujjnyi vastagságúra a tésztánkat, majd vágjuk ízlés szerinti nagyságú rudakra.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
150 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









