Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós turbánok recept

Sós turbánok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 ek só
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 – 3 dl langyos tej

    Kenéshez:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • magok a szóráshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt keverjük össze a cukorral. A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, az élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra. Letakarva kelesszük a duplájára.

    Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 cm hosszú ovális alakra, kenjük meg olvasztott vajjal, majd éles késsel vagy pizzavágóval vagdossuk be ferdén ( kb 1 centiméterenként ) úgy, hogy a széleket ne vágjuk át.

    A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel, mint a bejglit és az így kapott rudat csigavonalban tekerjük össze úgy, hogy a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá.

    Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg tetszés szerinti magokkal.

    Hagyjuk kelni kb fél óráig, majd előmelegített 200 fokos sütőben süssük ropogósra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá