Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós turbánok recept

Sós turbánok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 ek só
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 – 3 dl langyos tej

    Kenéshez:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • magok a szóráshoz
    • 1 tojás a lekenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt keverjük össze a cukorral. A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, az élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra. Letakarva kelesszük a duplájára.

    Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 cm hosszú ovális alakra, kenjük meg olvasztott vajjal, majd éles késsel vagy pizzavágóval vagdossuk be ferdén ( kb 1 centiméterenként ) úgy, hogy a széleket ne vágjuk át.

    A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel, mint a bejglit és az így kapott rudat csigavonalban tekerjük össze úgy, hogy a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá.

    Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg tetszés szerinti magokkal.

    Hagyjuk kelni kb fél óráig, majd előmelegített 200 fokos sütőben süssük ropogósra.

    Szuhi adsense:
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek