Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csiga recept

Sajtos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 tk só
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl natúr joghurt vagy kefir
    • kb 0,5 dl víz
    • 1 kk cukor
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt
    • pici só
    • 1 petty piros arany
    • pici őrölt bors
    • 1 gerezd fokhagyma reszelve(ezek elmaradhatnak)

    Elkészítése:
    A langyos joghurtot,vizet,cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet,közepébe tesszük a megkelt élesztőt,hozzáadjuk a vajat,a sót is és jól kidagasztjuk.
    (Ha esetleg lágyabb lenne a tészta,ami nem valószínű,akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet.Ez a liszt sikértartalmától függ.) Kétszeresére kelesztjük.
    A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,majd téglalap alakúra kisodorjuk,a tölteléket rákenjük.
    Felcsavarjuk,mint a bejglit. 4 cm-es darabokat vágunk belőle,majd kivajazott muffin formába helyezzük. Letakarva még 20 percet kelesztjük,majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá