Hozzávalók:
Tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A langyos joghurtot,vizet,cukrot összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk benne. Egy tálba szitáljuk a lisztet,közepébe tesszük a megkelt élesztőt,hozzáadjuk a vajat,a sót is és jól kidagasztjuk.
(Ha esetleg lágyabb lenne a tészta,ami nem valószínű,akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet.Ez a liszt sikértartalmától függ.) Kétszeresére kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,majd téglalap alakúra kisodorjuk,a tölteléket rákenjük.
Felcsavarjuk,mint a bejglit. 4 cm-es darabokat vágunk belőle,majd kivajazott muffin formába helyezzük. Letakarva még 20 percet kelesztjük,majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.