Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pörköltes csiga recept

Pörköltes csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • csipetnyi só
    • 1 kávéskanál cukor
    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A pörkölthöz:

    • 2 csirkemellfilé,bármilyen hús jó,sőt a virsli is finom hozzá
    • 1 vöröshagyma
    • 2 evőkanál étolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • őrölt bors
    • zsiradék a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír

    Elkészítése:

    A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval és alaposan összedolgozzuk.

    A tetejét meghintjük liszttel és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

    Amíg a tészta kel elkészítjük a pörköltet:

    Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább.

    Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is.

    Kevés vizet öntünk alá, és a húst -időnként megkeverve-puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

    Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

    A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk(jó a sütőpapír is) és újra megkelesztjük.

    Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá