Pörköltes csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pörköltes csiga

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 tojás

A pörkölthöz:

  • 2 csirkemellfilé,bármilyen hús jó,sőt a virsli is finom hozzá
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír

Elkészítése:

A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval és alaposan összedolgozzuk.

A tetejét meghintjük liszttel és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a pörköltet:

Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, majd együtt pirítjuk tovább.

Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is.

Kevés vizet öntünk alá, és a húst -időnként megkeverve-puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel (a szaftjából kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük és ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk(jó a sütőpapír is) és újra megkelesztjük.

Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.