Burgonyás-sajtos csigák recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kávéskanál só
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek sertészsír
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük. Liszttel, tojással, 1 sóval összedolgozzuk, majd kb fél cm vastagra nyújtjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, feltekerjük és 4 cm széles darabokra szeleteljük.
Olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk, megkenjük paprikászsírral és előmelegített sütőben sütjük.
Teljes sülés előtt 10 perccel megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.