Burgonyás-sajtos csigák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 kávéskanál só
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek sertészsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük. Liszttel, tojással, 1 sóval összedolgozzuk, majd kb fél cm vastagra nyújtjuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, feltekerjük és 4 cm széles darabokra szeleteljük.

Olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk, megkenjük paprikászsírral és előmelegített sütőben sütjük.

Teljes sülés előtt 10 perccel megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.