Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicsókás lángos fehér tönkölylisztből recept

Csicsókás lángos fehér tönkölylisztből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg fehér tönkölybúza liszt
    • 1 és 0,5 kk só
    • 10 dkg főtt, áttört csicsóka
    • 1 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 0,5 kk cukor
    • Olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy kevés cukorral, és hagyjuk felfutni.

    A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne az áttört csicsókát.

    Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és jól összedolgozzuk.

    Meleg helyen letakarva legalább egy órát kelesztjük.

    Lisztezett felületre borítjuk, ahol 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat sodrunk.

    A golyókat egyenként kézzel vékony korongokká nyomkodjuk.

    Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

    Amikor már jó forró az olaj, akkor a lángosok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    A kertben termett rengeteg csicsóka egy igazán kevés részét használtam fel egy kis, próba adag lángos elkészítéséhez. A végeredményben kellemesen csalódtam, hisz egyáltalán nem érezhető a csicsóka jellegzetes íze, és a tönkölyliszt is jó választás volt. Fokhagymás tejföllel, és reszelt sajttal gazdagon megrakva fogyasztottuk. Férjem szerint még finomabb, mint a korábban készített hagyományos lángosok. Azt hiszem, legközelebb dupla adagot kell majd bedagasztani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá