Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás uzsonna csavart recept

Burgonyás uzsonna csavart
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 2 kk só
    • 0,5 dl olaj
    • 2 ek tejföl
    • 1 nagyobb méretű krumpli (kb 15 dkg)

    Tetejére:

    • 1 tk szezámmag

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük.

    Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk.

    Minden tésztát kb 50 cm hosszú rúddá sodrunk. A rudakat középen U alakban behajtjuk. A két tésztaszálat egymáson körbe csavarjuk. A tészta alján a két véget összecsípjük, és alulra fordítjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsi fektetjük.

    A sütőt előmelegítjük. A csavarokat 20 percet hagyjuk kelni. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal.

    25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    8 db csavar készült ebből az adag tésztából. Finom, puha tésztájával kiváló alapanyaga lehet szendvicseknek, de virslivel kínálva akár hot-dog is készíthető belőle.
    Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá