Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg zsír vagy vaj
    • 30 dkg főtt áttört burgonya
    • 2 dkg élesztő
    • 2 kávéskanál cukor
    • 3 evőkanál tej
    • 1 + 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dkg só

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1/2 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + pici piros paprika

    Elkészítés:

    A lisztet a zsírral és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk és fél óráig kelni hagyjuk.
    A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá