Borzas falatkák recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet a sóval és a szódabikarbónával összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal vagy vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
Kinyújtjuk kb 4 mm vastagra és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (ebből az adagból kb 45-50 db pogácsa lesz), majd egy 35*40 cm-es tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgával (ez el is maradhat) és 175 fokon szép pirosra sütjük.
A lisztet a tojással, sóval, a tej felével, somómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd ha forrni kezd beleöntjük a lisztes keveréket lassan és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy le ne égjen!
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ha kihűlt a margarinnal habosra keverjük.
A pogácsákat kettévágjuk, mind a két felét megkenjük krémmel, majd egy csipet reszelt sajtot teszünk a két lap közé.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »