Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bence kedvence pogácsa recept

Bence kedvence pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 evőkanál só
    • 4 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • 2 dl tejföl
    • a tészta megkenéséhez 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és a tetejére reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben. A margarint elmorzsoljuk a liszttel (érdemes előtte kivenni a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele), majd hozzá adjuk az élesztőt, a tojásokat és a sót. Elkezdjük összedolgozni a hozzávalókat, a tejfölt is fokozatosan beleöntjük.

    Amint összeállt a tésztánk, langyos helyen letakarva legalább 1 órán keresztül hagyjuk pihenni.

    Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és hajogatjuk. A tészta felső részét középre hajtjuk, majd az alsót is. Ezután behajtjuk mindkét oldaláról a közepéig és így konyharuhával letakarva 15 percig kelesztjük. Ezt a műveletet háromszor ismételjük meg, akkor lesz a tészta igazán réteges.

    A hajtogatott, megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk, megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

    Tipp:

    Érdemes dupla adaggal kezdeni, mert nagyon gyorsan elfogy. Az előkészületek pedig megérik a fáradságot, eddig csak pozitív visszajelzést kaptam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá